maandag 17 december 2007

Groen licht

Lieve voetgangers,
Ik weet het, ik ben niet altijd even hoffelijk in het verkeer. Maar zowat altijd als ik jullie aan een zebrapad zie staan, stop ik om jullie te laten oversteken. Ook als er geen zebrapad in de buurt is probeer ik altijd te stoppen. Gewoon om jullie op een veilige manier te laten oversteken. Als er plassen zijn, zal ik er nooit door rijden als jullie het risico lopen dat ik jullie onderspat. Gewoon uit beleefdheid en om toch een beetje hoffelijk te zijn.
Willen jullie dan in de toekomst alsjeblieft ook eens een keertje rekening houden met verkeerslichten ? Het groene mannetje op de foto wil zeggen dat jullie veilig kunnen oversteken. Als dat rode mannetje oplicht, wil dat zeggen dat jullie moeten blijven staan. En als jullie dan toch nog oversteken, loop dan. Kwestie dat jullie de andere weggebruikers ook de kans geven een kruispunt over te steken en verder te rijden.
Bij deze heb ik toch weer even mijn hart kunnen luchten.

5 opmerkingen:

Lentesneeuw zei

Als er geen zebrapad is, stop ik niet zenne! Je bent dus nog hoffelijker dan ik op dat gebied.
En ivm je vorige postje: :o)))

Lentesneeuw zei

Tja, een blog helpt ons misschien de dingen wat beter te ordenen? Of het mij zal lukken... pfff, nu eventjes niet alleszins :os

maike zei

Rood, groen, geel, oranje,blauw, zwart pffff, geef die lichten de kleuren van de regenboog...MAAR DIE BLIJVEN NIET STAAN ZENNE!
die gaan gewoon door!
Op zulke momenten denk ik dikwijls:
Zijn WIJ(auto's) niet de zwakke weggebruikers?

Mijn hart is meegelucht lol
groetjes

Mystic zei

Wel, weet je wat ik vind. Ik stop ook zo veel als mijn karakter toelaat, maar tegenwoordig is het minder.
Als ik dan eens stop aan een oversteekpad, dan voelen de voetgangers zich te goed om even te bedanken. Ze moeten niet naar mijn wagen komen en een handtekening vragen, maar effe knikken met het hoofd en handbeweging het is genoeg.

Cijferkes zei

Ze hebben al (letterlijk) tegen mijn voorbumper gezeten in Brussel... moet ik nog meer zeggen? Anders ben ik ook de hoffelijkste thuis voor de rest :-)

http://8265.skynetblogs.be