vrijdag 4 januari 2008

Eddie

De belevenissen van Eddie, de ridder op het zwarte paard

Lang geleden, het moet ergens in de donkere middeleeuwen geweest zijn, leefde er een ridder genaamd Eddie de ridder op het zwarte paard. Met zo'n naam is het natuurlijk niet makkelijk om een schone jonkvrouwe te vinden die met je wil trouwen. Zijn grootvader, Willy de ridder op het zwarte paard, had een belangrijk duel verloren van Jean de ridder op het witte paard. De twee families hadden al lang een vete lopen wie nu aantrekkelijker was voor schone jonkvrouwen en Jean de ridder op het witte paard won het beslissende duel. Sindsdien zijn alle jonge dames op zoek naar de ridder op het witte paard en nu weet U ook meteen waarom.
Kortom Eddie had het niet makkelijk. Zijn paard had ook nog als nummerplaat AAP-007, maar gelukkig speelde dat nadeel toen nog niet. Ze hadden in de donkere middeleeuwen nog niet overal van apen gehoord anders had hij eenzaam en als maagd moeten sterven.
Samen met zijn vriend Unlucky Frank gingen ze overal op trektocht, zoekend naar avontuur en knappe jonkvrouwen. Want Unlucky Frank trok zijn zwaard sneller dan zijn schaduw en was dus een uitstekende vechtersbaas. Helaas, driewerf helaas, met een kameraad die Unlucky als achternaam heeft, kan het natuurlijk ook alleen maar fout gaan bij de vrouwen. De familie van Unlucky Frank heeft trouwens later de naam veranderd in Lucky toen ze naar Amerika verhuisden en werden beroemd door Lucky Luke. Die trok zijn pistool sneller dan zijn schaduw en nu weet u ook meteen waar die vandaan komt.
Maar ze waren dus op trektocht vertrokken, zoekend naar avontuur en huwbare jonkvrouwen. Of op zijn minst vrouwen om het bed mee te delen.
Eigenlijk zouden ze al blij geweest zijn als er eentje met hen wilde praten, want zelfs dat was een probleem. Tot ze door een groot bos moesten en ze oog in oog stonden met een bende rovers.
"Uw geld of uw leven", schreeuwde de grootste van de bende rovers.
Ze zwaaiden vervaarlijk met hun getrokken zwaarden.
"Weten jullie wel wie wij zijn", schreeuwde Eddie de ridder op het zwarte paard even luid terug, " wij zijn..."
Helaas kon hij verder niets meer zeggen. Unlucky Frank had zo snel zijn zwaard getrokken dat het uit zijn handen geglipt was... en het zwaard had de keel van Eddie de ridder op het zwarte paard doorgesneden. Tragisch, maar ook wel logisch als je Unlucky Frank heet. Die sprong van zijn paard en wilde zijn vriend opvangen en op de grond leggen. Alleen... toen hij Eddie de ridder op het zwarte paard in zijn armen nam, vergat hij even diens zwaard en dat zwaarde boorde zich recht door zijn hart. Tja, je heet natuurlijk niet voor niets Unlucky.
Hier eindigen de tragische avonturen van Eddie de ridder op het zwarte paard.

3 opmerkingen:

Elle zei

En dan zeggen ze dat ik veel fantasie heb. :-) In ieder geval ben ik nu niet de enige die not happy endings aan haar kortverhaaltjes breit (of was het haken of kroisteren).

Lentesneeuw zei

allez nu?! Shakespeare-tafereel? Iedereen dood op 't einde!

Maar ik kan het zeker wel waarderen, zo'n "fantastische" stijl ;o)

maike zei

Toch een leuk verhaal vind ik...nu de stripfiguren er nog bijtekenen en het ligt in de prestige-boekwinkels te koop :-)

groetjes