maandag 14 januari 2008

Eddie (weer)

De belevenissen van Eddie de Ridder op het Zwarte Paard

Laat ik u even vertellen over Eddie de Ridder op het Zwarte Paard. Want hij had het natuurlijk niet makkelijk. Stel je maar eens voor dat je als kleine kleuter naar school moet op een zwarte hond (want ze hadden geen klein zwart paardje beschikbaar), terwijl je naam Eddie de Ridder op het Zwarte Paard is. Hij moest dan ook nog eens het harnasje afdragen van zijn oudere broer en die was dubbel zo zwaar!
Dan denk je natuurlijk "kan zijn mama dat niet wat aanpassen?" maar ja, hoe krijg je zo'n harnas onder een naaimachine? Trouwens, de enige naaimachine die zijn mama kende was zijn vader. Die naaide er pas op los! Maar vertikte het om een ander harnasje voor zijn jongste spruit te gaan kopen!
Eddie de Ridder op het Zwarte Paard kon zich in de kleuterschool dus niet al te best redden. Hij was al blij dat hij zijn harnas van de klas naar de speelruimte en terug kreeg. De andere kindjes wilden ook niet met hem spelen, want stinken dat hij deed... hij zweette natuurlijk verschrikkelijk in dat zware harnas!
Kortom, Eddie de Ridder op het Zwarte Paard was een zwaar gefrustreerde puber. Gelukkig was hij sterker geworden door al dat gesleur met zijn harnas en was zijn oudere broer heel wat afgevallen zodat hij zo rond zijn 15de levensjaar een mooi glimmend harnas kreeg dat paste als gegoten. Nu ga ik meisjes bij de vleet versieren, dacht hij... alleen was hij vergeten dat zijn achternaam hem parten speelde. Geen enkel meisje wilde met hem uitgaan, ze hadden teveel schrik hun goede naam te verliezen. Met zo'n naaimachine als vader kon de zoon immers alleen maar uit hetzelfde hout gesneden zijn.
Behalve 1 enkel lief (en zelfs mooi) meisje, namelijk Francinneke. Zij werd verliefd op de echte Eddie de Ridder op het Zwarte Paard. Bij haar kon hij zichzelf zijn, want ze was er nog slechter aan toe dan hijzelf. Ze was een vondeling en werd overal uitgestoten, behalve bij onze koene ridder. Hoe mooi en romantisch nietwaar...
To be continued...

3 opmerkingen:

Lenstesneeuw zei

Oooh :o) Ben al benieuwd wat er gaat volgen! Heel grappig om lezen, maar ja... 't is wellicht autobiografisch :os Ik vind dat Edde de Ridder op het Zwarte Paard dat redelijk goed heeft gedaan in de toekomst!

Lenstesneeuw zei

Oooh :o) Ben al benieuwd wat er gaat volgen! Heel grappig om lezen, maar ja... 't is wellicht autobiografisch :os Ik vind dat Edde de Ridder op het Zwarte Paard dat redelijk goed heeft gedaan in de toekomst!

Cijferkes zei

"...en ze naaiden er nog leutig op los en leefden nog lang en gelukkig..." ?